Kunstenaar: Vandaele Gilbert
HOME KUNSTENAARS OVER JMASTER.BE ZELF EXPOSEREN INLOGGEN
Biografie  
home > kunstenaars > grafiek kunstenaars > Vandaele Gilbert > biografie

Biografie

Vandaele Gilbert(VéGé), beeldend - kunstenaar, Aalst 1953, woonachtig in 8970 Poperinge Pottestraat 89  - in de Westhoek.

Na een ingrijpende verandering in zijn leven is hij zich volledig gaan toeleggen op het beoefenen van de kunstvorm ‘ Vrije Grafiek’ en, na passages in de academies van Poperinge, Kortrijk en Gent, wordt er nu dagdagelijks gewerkt in het eigen grafiek – studio, ' Atelier_Grafiek_VéGé', waar hij aan een zoektocht bezig is naar vernieuwing bij het toepassen v/d klassieke technieken met dan vooral zijn voorliefde voor het werken met de ' ets'. Ook diepdruk of  ' INTAGLIO ART' genoemd.

Als hij spreekt over ‘ vernieuwing in de Grafische kunst’ dan is dat een zoektocht naar andere manieren om met de ‘ klassieke methodes’, want het ‘ metier’, wat het beoefenen van Grafiek toch is, moet behouden blijven, en tegelijkertijd met gebruikmaking van ‘ minder toxische materialen’ een resultaat neer te zetten dat hedendaags én vernieuwend is.

Zijn gemaakte werk bestaat vooral uit etsen( INTAGLIO ART) of een combinatie van deze met andere technieken in zwart/wit, monochroom of multicolor, wat bereikt kan worden door het gebruik van meerdere platen voor hetzelfde werk.

Een laatste evolutie is het drukken in monochroom of multicolor, op canvas.

Tussendoor wordt er ook al eens een houtsnede, monotype, ... gemaakt.

Zijn passie:

Een werk  ontstaat uit een aanhoudende fascinatie en nieuwsgierigheid naar de structuur en  textuur van materialen en dingen.

Om deze, soms complexe, materie een plaats te kunnen geven in zijn werk gaat hij op zoek ' naar een beeld in het beeld' met als resultaat ' een digitaal - fotografisch bestand', dat uitgeprint, dienst doet als startpunt.

Het werk dan ook gezien als een soort recycling van bestaande structuren en texturen waaruit de kunstenaar  een nieuw beeld genereerd, meestal abstraherend/figuratief en dit ontwerp dan via zijn voorliefde voor de grafische kunst, diepdruk, hoogdruk, mono-type,... in kleur of in grijstinten, met behulp van de traditionele grafische technieken op een zinkplaat, hout, pvc,... probeerd over te brengen en daarna, in ultimo, deze platen, ingeinkt, afdrukt op papier  of canvas om zo tot een geslaagd eindresultaat te komen.

GilbertVandaele(VéGé).
Reageer per email.
Gallery Art.Jmaster   | Home | Artiesten | Over jmaster.be | Zelf exposeren | Inloggen